Legends of Hellas

Legends of Hellas is een coöperatief spel waarin spelers als helden proberen mythologische figuren te verslaan. In tegenstelling tot de meeste coöperatieve spellen, zien spelers elkaars kaarten niet. Daarnaast is communicatie omtrent kaarten op hand niet toegestaan. Tijdens één of meer missies (maximaal 12) vecht je met een team bestaande uit 1 tot 5 spelers tegen een heel aantal verschrikkelijke monsters. Elke missie vereist de speler(s) om 7 monsters te verslaan zonder dat je kaarten opraken; hun lot ligt in jouw handen!

Tijdens een beurt kiest een speler één van de volgende 5 acties en voert deze uit:

Vecht – Speel één van je actiekaarten open naast een monsterkaart waar jouw heldenfiche ligt.

Verplaats – Wanneer je jouw heldenfiche wil verplaatsen van de ene monsterkaart naar een ander, moet je 1 actiekaart afleggen uit je hand.

Herstel – Pak actiekaarten van de trekstapel totdat je 5 kaarten in je hand hebt. Ongeacht hoeveel kaarten je hiermee hebt gepakt, moet je hierna een kaar uit je hand afleggen.

Ondersteun – Geef één of meer kaarten uit je hand aan een andere speler. De ontvangende speler moet daarna minstens 1 kaart uit zijn/haar hand afleggen.

Raadpleeg het Orakel – Pak de bovenste 6 actiekaarten van de trekstapel en leg ze open op tafel. Kies één van deze kaarten en leg die af. Leg vervolgens de restende 5 kaarten in een volgorde naar keuze terug op de trekstapel.

Een missie wordt gewonnen wanneer de laatste Chimera is verslagen. Echter, als een speler op enig moment geen actiekaarten in zijn/haar hand heeft EN een kaart moet pakken van de trekstapel maar deze is leeg, dan is de missie alsnog verloren. Daarentegen kan een missie nog wel worden gewonnen als de trekstapel leeg is maar de spelers nog genoeg kaarten in hun hand hebben om hun beurten uit te voeren.

Download de spelregels hier: Engels.

Koop Legends of Hellas in onze webshop