Animalia: Preventing Extinction

Je bent onderdeel van een team onderzoekers aan het instituut voor het behoud van dieren in het wild (IWC). Jullie zijn bereid de hele wereld af te reizen om het uitsterven van verschillende diersoorten een halt toe te roepen. Als vertegenwoordiger van het IWC voer je missies uit om bedreigde fauna te onderzoeken én te beschermen. Tijdens elke missie verzamel je data om het gedrag en de leefomgeving van een specifieke diersoort goed in beeld te brengen.

Animalia: Preventing Extinction is een coöperatief kaartspel waarin je probeert, in dienst van het IWC, onderzoek te doen naar bedreigde diersoorten. Ondertussen zorg je voor financiering, zodat het IWC diersoorten kan beschermen en wereldwijd aandacht hiervoor kan vragen. Deze doelen bereik je alleen met goede communicatie en teamwork.

Elke ronde bestaat uit 8 beurten voor elke speler, ‘slagen’ genaamd. De eerste dierenkaart die in een slag wordt gespeeld, bepaalt de kleur van deze slag. Andere spelers moeten (indien mogelijk) deze kleur volgen. De speler die de hoogste kaart speelt in de gevraagde kleur, wint de slag. Zodra alle slagen zijn gespeeld, probeert elke speler zijn/haar missies te voltooien. Deze missies vragen om bepaalde dierenkaarten in de door hem/haar gewonnen slagen. Als er ook maar één missie niet succesvol is gehaald, verliezen alle spelers onmiddellijk het spel. Als alle missies van elke speler zijn gehaald, worden deze opzij gelegd en gaan spelers door naar de volgende ronde.

Animalia: Preventing Extinction bevat ook een campaign modus. De campaign kan alleen, met twee of met drie spelers worden gespeeld. Selecteer vooraf het aantal te spelen continenten. Geld dat je tijdens een continent verdient, mag mee worden genomen naar het volgende continent. Als er op enig moment één of meerdere missies niet worden gehaald, is de campagne verloren.

Download de spelregels hier: Engels.

Koop Animalia: Preventing Extinction in onze webshop