Sprawlopolis

De herrie van machines brult overal in de stad. Sprawlopolis is booming en jullie hebben de controle. Als er één team is dat dit stadje in een megalopolis kan veranderen, dan is het jullie team!

In Sprawlopolis werken 1 tot 4 spelers samen om een nieuwe stad van de grond af aan op te bouwen. Het spel maakt van slechts 18 kaarten gebruik, maar door het variabele scoresysteem zal geen potje hetzelfde zijn. In jouw beurt leg je 1 kaart uit je hand op tafel om de stad te vergroten, zodanig dat jullie daarmee zoveel mogelijk punten scoren. Spelers moeten goed communiceren en plannen, zonder daarbij hun kaarten te onthullen, om efficiënt 4 grote gebieden te bouwen. Maar let op, wegen moeten onderhouden worden dus des te meer je er bouwt, des te meer punten jullie verliezen aan het einde van het spel. Het spel eindigt wanneer alle kaarten neergelegd zijn en na het tellen van de punten wordt duidelijk of jullie de minimale score hebben bereikt om het spel te winnen.

Kun jij bouwen naar de wensen van de stad, samenwerken met je teamgenoten en de ultieme stad creëren? Het is tijd om daarachter te komen!

Wil je Sprawlopolis nog verder uitbreiden? Kijk dan eens naar deze Mini-uitbreidingen! Bekijk voor een nog grotere uitdaging eens Agropolis, welke ook de uitbreiding Combopolis bevat om beide spelletjes te combineren.

Download de spelregels hier: Engels.

Alleen digitaal beschikbare spelregels: Nederlands, Frans en Duits.

Koop Sprawlopolis in onze webshop