Speel Carnegie nu op BGA!

Carnegie is vanaf nu beschikbaar om te spelen op Board Game Arena. Word de meest invloedrijke ondernemer en weldoener en versla Andrew! Het volgende nieuwsbericht van BGA biedt een stukje achtergrond en geeft een goede impressie van het spel:

Waarschijnlijk heb je nog nooit van Andrew gehoord, tenzij je toevallig erg thuis bent in de Amerikaanse geschiedenis. Het spel Carnegie is geïnspireerd door het leven van Andrew Carnegie, geboren in Schotland in het jaar 1835. Andrew Carnegie is met zijn ouders naar de Verenigde Staten geëmigreerd in het jaar 1848. Hoewel hij zijn carrière begon als telegrafist, is hij één van ‘s werelds rijksten geworden vanwege zijn rol als grote speler in de opkomst van de staalindustrie in de Verenigde Staten en werd daarmee een icoon van de “American Dream”.

Andrew Carnegie was ook een weldoener en filantroop; bij zijn dood in 1919 liet hij $350 miljoen na aan verschillende stichtingen en nog eens $30 miljoen aan goede doelen. Zijn schenkingen waren goed voor het ontstaan van bijna 2.500 openbare en gratis toegankelijk bibliotheken die bekend staan onder zijn naam; de Carnegie Libraries.

Als je meer over Andrew te weten wil komen, zijn er tientallen artikelen en boeken geschreven over zijn levensverhaal.

Tijdens het spel huur je werknemers in, breid je jouw bedrijf uit, investeer je in onroerend goed, produceer en verkoop je goederen en zet je transportlijnen uit in de Verenigde Staten. Je werkt zelfs met belangrijke personen uit die tijd. Wellicht word je zelf een illustere weldoener die door vrijgevigheid bijdraagt aan de grootsheid van zijn land!

Het spel speelt zich af over 20 ronden; waarbij spelers elke ronde één beurt hebben. Tijdens elke beurt kiest de actieve speler één van de vier acties, die de andere spelers vervolgens kunnen volgen. Het doel van het spel is om het meest prestigieuze bedrijf neer te zetten, gesymboliseerd door overwinningspunten. Dit is een uitgebreid spel dat een fantastisch bedrag heeft opgehaald op Kickstarter! Het is vanaf nu hier online speelbaar op BGA.

Carnegie, bedacht door Xavier Georges en geïllustreerd door Ian O’Toole, is de topper die je maar zelden tegenkomt. Zonder de hulp van Quined Games en onze fantastische ontwikkelaars zou het nooit mogelijk zijn geweest een groot spel als dit naar BGA te brengen.

Carnegie is speelbaar van 1 tot 4 spelers en duurt online zo’n 60 minuten.

Dit spel is niet voor bangeriken. Maak je klaar om geschiedenis te schrijven!