Keyflower box

Keyflower

Keyflower is een spel voor twee tot zes spelers wat speelt over vier rondes. Elke ronde is een jaargetijde: lente, zomer, herfst en ten slotte winter. Elke speler start het spel met een eigen thuis tegel en een team van acht arbeiders en deze komen in de kleuren rood, geel of blauw. De arbeiders van gelijke kleuren worden gebruikt om op tegels te bieden om deze aan je dorp toe te voegen. De arbeiders kunnen ook gebruikt worden om grondstoffen, bekwaamheden en extra arbeiders te genereren. En je kunt daarbij ook de tegels van je tegenspelers gebruiken!

In de lente, zomer en herfst arriveren er nieuwe arbeiders aan boord van de Keyflower en haar zusterboten, waarvan sommigen over de capaciteiten beschikken om met de belangrijke grondstoffen ijzer, steen en hout om te kunnen gaan. In elk van deze seizoenen worden er willekeurig een aantal tegels geveild. In de winter arriveren er geen nieuwe arbeiders, maar selecteren spelers zelf de te veilen dorpstegels uit deze die ze aan het begin van het spel hebben ontvangen. Elke wintertegel beloont de spelers met overwinningspunten voor bepaalde combinaties van grondstoffen, capaciteiten en arbeiders. De speler wiens dorp en arbeiders de meeste overwinningspunten genereren, is de winnaar van het spel.

Voor Keyflower zijn inmiddels ook twee grote uitbreidingen verschenen die gecombineerd kunnen worden met het basisspel. De eerste uitbreiding is Keyflower: The Farmers de tweede uitbreiding is Keyflower: The Merchants.

Download de spelregels hier: Nederlands, Engels, Frans en Duits.