La Cosa Nostra box

La Cosa Nostra

In La Cosa Nostra kruip je in de rol van een maffiabaas. Aan het begin heb je de controle over een aantal gangsters en beheer je wat zaken. Tijdens het spel huur je meer gangsters in om het vuile werk op te knappen en jouw geld te innen. Het doen van investeringen brengt je nieuwe manieren om zaken te drijven of een monopolie te verkrijgen: grijp de macht in de drugshandel of prostitutie. Koop politici en politieagenten om, investeer je geld in nachtclubs, casino’s of de afvalindustrie. Om grote deals binnen te halen zul je moeten samenwerken met andere familie’s – maar vertrouw nooit blindelings op deze ‘vriendschappen’. Ze zullen de eerste de beste kans grijpen om je een loer te draaien, dus dat kun je beter voor zijn…

Elke speler heeft de beschikking over verschillende gangsterkaarten die ingezet kunnen worden om geld te verdienen of om andere spelers aan te vallen. Ieders acties worden in het geheim gepland en daarna om beurten uitgevoerd. Vaak zijn er bepaalde visitekaartjes nodig om succesvol te zijn. Als je daar zelf niet over beschikt, staat het je vrij hier met andere spelers over te onderhandelen. De spelers onderhandelen met elkaar en bespioneren, bedreigen of bedriegen elkaar zelfs.

Elk van de vier ronden brengt nieuwe actiekaarten in het spel en het aantal gangsters neemt toe. De actiemogelijkheden nemen toe in diversiteit, baantjes worden lucratiever en aanvallen krachtiger. Samenwerking wordt aantrekkelijker, maar verraad verleidelijker omdat aan het einde van de dag jouw rijkdom het enige is wat telt.

La Cosa Nostra components

Download de spelregels hier: Nederlands, Engels, Frans en Duits.