Animalia: Preventing Extinction

Komend voorjaar lanceren we drie nieuwe spellen én een uitbreidingsset in onze Masterprint Mini serie. Vandaag bespreken we de eerste titel, nummer 5 in de serie, met de naam Animalia: Preventing Extinction. Dit spel is ontworpen door Gerben Ernst en Michiel Hendriks. Dit is het eerste spel van Gerben Ernst, maar Michiel Hendriks kan je bekend voorkomen van Legacy: The Testament of Duke de Crecy, uitgegeven door Portal Games en later door IELLO en Pegasus Spiele. Animalia: Preventing Extinction is de nieuwste creatie van dit Nederlandstalige auteursduo!

Continentkaarten

In dit coöperatieve kaartspel probeer je, in dienst van het IWC, onderzoek te doen naar bedreigde diersoorten. Ondertussen zorg je voor financiering, zodat het IWC diersoorten kan beschermen en wereldwijd aandacht hiervoor kan vragen. Deze doelen bereik je alleen met goede communicatie en teamwork. Elke ronde bestaat uit 8 beurten voor elke speler, ‘slagen’ genaamd. De eerste dierenkaart die in een slag wordt gespeeld, bepaalt de kleur van deze slag. Andere spelers moeten (indien mogelijk) deze kleur volgen. De speler die de hoogste kaart speelt in de gevraagde kleur, wint de slag.

Dierenkaarten (Europa)

Zodra alle slagen zijn gespeeld, probeert elke speler zijn/haar missies te voltooien. Deze missies vragen om bepaalde dierenkaarten in de door hem/haar gewonnen slagen. Als er ook maar één missie niet succesvol is gehaald, verliezen alle spelers onmiddellijk het spel. Als alle missies van elke speler zijn gehaald, worden deze opzij gelegd en gaan spelers door naar de volgende ronde. De volledige Engelse spelregels vind je hier.

Missiekaarten

Net als de eerdere titels in onze Masterprint Mini serie, zit Animalia: Preventing Extinction in een klein en handig open te klappen doosje met magnetische sluiting. De vormgeving van het doosje is van de hand van Loïc Billiau, dezelfde illustrator die ook de vormgeving van de drie eerdere doosjes heeft verzorgd. Deze keer heeft hij ook de fantastische illustraties op de kaarten verzorgd.

De adviesprijs van dit spel bedraagt 11.95€ en het zal komend voorjaar verschijnen. Een voorbestelling plaatsen is mogelijk in onze webshop. Als je jouw voorbestelling plaatst voordat de spellen in ons magazijn zijn gearriveerd, kun je het spel voor 9.95€  bestellen. We bieden ook een nog gunstiger geprijsde Mini Bundle 2022 aan, deze bevat alle drie de nieuwe mini spellen en het uitbreidingsset, voor slechts 34.95€. Deze bundel is reeds te koop, maar zeer binnenkort zullen we ook nieuwsberichten wijden aan de andere drie nieuwe titels.