Counterfeiters, Masterprint Pocket 3

Deze week presenteren wij Counterfeiters, de tweede titel van de drie die wij eind oktober op Spiel zullen uitbrengen. Dit spel is nummer 3 in onze Masterprint Pocket serie en zal samen met de andere twee spellen beschikbaar zijn op Kickstarter vanaf begin augustus.Counterfeiters speelt zich af in Miami, Florida en heeft een dierenthema. Spelers proberen de beste geldvervalser te worden en genieten daarbij bescherming van de godfather (een leeuw), maar willen natuurlijk niet al te veel betalen voor zijn bescherming. Ondertussen doet de politie (een beer) onderzoek naar de geldvervalsingsindustrie, waardoor vals geld van slechte kwaliteit snel waardeloos wordt.

Elke speler heeft drie houten dieren en zet deze in beurtvolgorde in, waarna meteen de betreffende actie mag worden uitgevoerd. Spelers kopen op de zwarte markt componentkaarten om zowel hun printmogelijkheden te vergroten, als hun mogelijkheden geld weg te sluizen. Uiteraard moet het valse geld worden omgewisseld voor ‘echt’ geld. Bovendien wil je jouw verdiende geld niet meteen weer hoeven inleveren aan de godfather, dus zet je het op een offshore rekening…

Counterfeiters is bedacht door Olivier Bourgeois, speelbaar met 2 tot 4 spelers en duurt 35 minuten. De fantastische illustraties zijn gemaakt door Ian O’Toole. De Nederlandse spelregels zijn hier te raadplegen, andere talen vind je onderaan de spelpagina van Counterfeiters.