Chocolatl box

Chocolatl

Chocolatl is een spel gebaseerd op de fascinerende geschiedenis van de Azteken, de legende van Quetzalquatl (=Chocolatl) en natuurlijk cacao; vrucht van de goden.

Elke speler begint het spel met een identieke stapel genummerde biedkaarten. Deze worden elke ronde gebruikt om gesloten op de zes verschillende locaties op het bord een bod uit te brengen. Elke locatie geeft bepaalde voordelen, uiteenlopend van het scoren van punten, tot het verbeteren van jouw stapel biedkaarten en de mogelijkheid om jouw gesloten bod te veranderen. Daarnaast varieert de manier van bieden van ronde tot ronde, afhankelijk van de locatie van de speler vooraan op het scorespoor. In sommige ronden zet je jouw twaalf kaarten tegelijk in op de zes locaties (twee per locatie), terwijl je in andere ronden per locatie biedt. Het komt zelfs voor dat er per locatie en per kaart wordt geboden, zodat je op basis van de eerste biedkaart van andere spelers, jouw tweede kaart kunt bepalen.

De speler die uiteindelijk het beste zijn/haar tegenstanders in kan schatten en goed omgaat met zijn/haar cacao, zal het spel winnen!

Download de spelregels hier: Nederlands, Engels, Frans en Duits.