Sprawlopolis, Circle the Wagons & Chicago 1875: City of the Big Shoulders

Later dit jaar brengen we twee kaartspellen op de Europese markt, die eerder zijn uitgegeven door Button Shy. Deze kaartspellen zijn klein in formaat (slechts 18 kaarten en een scoreblokje) en prijs, maar groot in speelplezier! We zullen ook een flink strategisch spel uitbrengen voor de echte fans. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze spellen!

Sprawlopolis is een coöperatief card-drafting en city-building spel voor 1 tot 4 spelers waarin je een nieuwe stad van de grond af aan opbouwt. Het spel bevat slechts 18 kaarten, maar maakt gebruik van een zeer variabel scoresysteem. Aan het begin van het spel worden willekeurig 3 van de 18 kaarten getrokken. De achterkanten van deze kaarten bepalen hoe er dit spel punten kunnen worden verdiend. Geen potje zal hetzelfde zijn!

Het doel van elk potje is om een stad te bouwen met een zo groot mogelijk gebied per soort, zonder heel veel verschillende wegen aan te leggen. De willekeurig gekozen kaarten voegen daar 3 manieren van punten scoren aan toe. Dit spel duurt slecht 15 tot 20 minuten, wat het een ideaal tussendoortje maakt :D. Voor meer informatie, kun je altijd een kijkje nemen op de Sprawlopolis BoardGameGeek pagina.

Circle the Wagons is een competitief card-drafting en territory-building spel voor 2 spelers, waarin je strijdt voor de beste kaarten. Dit spel bevat ook slechts 18 kaarten en hiervan worden er, net als bij Sprawlopolis, aan het begin van het spel willekeurig 3 geselecteerd. Je bouwt daarom nooit dezelfde stad nog een keer!

Het doel van elk potje is om de kaarten uit te zoeken die jouw gebied op de beste manier uitbreiden, zonder andere gunstige kaarten over te laten voor jouw tegenstander. Gebieden scoren altijd punten afhankelijk van hun grootte, maar de willekeurig gekozen kaarten voegen daar 3 manieren van punten scoren (of verliezen!) aan toe. Voor meer informatie, kun je altijd een kijkje nemen op de Circle the Wagons BoardGameGeek pagina.

Onze derde Masterprint titel voor 2019 (#26) is Chicago 1875: City of the Big Shoulders. We zullen voor dit spel een Masterprint editie laten drukken voor distributie in Europa. Deze versie bevat ook alle Kickstarter Stretch Goals, maar niet de uitbreiding. De uitbreiding zullen we in beperkte hoeveelheid los beschikbaar maken.

In Chicago 1875: City of the Big Shoulders speel je de rol van investeerder en ondernemer. Je start bedrijven op, handelt in aandelen, huurt medewerkers in, richt fabrieken in, en produceert en verkoopt goederen zodat deze vervolgens geleverd kunnen worden aan huishoudens in het Midwesten. Het doel is om zo snel mogelijk zo rijk mogelijk te worden, en daarmee te zorgen voor jouw nalatenschap als Chicago´s belangrijkste inwoner.

Dit spel is te spelen met 2 tot 4 spelers en duurt tussen de 2 en 3 uur. Dit is een zwaar strategiespel voor de echte fans! Voor meer informatie, kun je altijd een kijkje nemen op de City of the Big Shoulders BoardGameGeek pagina.