Terramara, Masterprint 25

Hierbij kondigen we vol trots onze tweede release voor 2019 aan. Dit zal nummer 25 in onze Masterprint serie zijn: Terramara! Terramara is bedacht door vier auteurs: Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Stefano Luperto en Antonio Tinto. Deze auteurs zijn bekend van Leonardo da Vinci (onze eerste Masterprint release, twaalf jaar geleden) en Egizia. Virginio Gigli en Flaminia Brasini zijn ook bekend van hun recenter uitgebrachte spellen Coimbra en Lorenze Il Magnifico.

Terramara refereert naar de paaldorpen die omstreeks 1500 v.Chr., de middel- tot late brons tijd, in Noord-Italië werden opgericht. Mensen leefden, reisden en handelden tussen de bergen van de Alpen en de rivier de Po. De mensen uit deze regio hielden zich vooral bezig met jagen, agricultuur en bovenal waren het smeden die in gietvormen, gemaakt van steen, bronzen werktuigen creëerden.

In Terramara speel je als hoofd van een clan en leef je in één van deze dorpen. Jouw doel is je clan te ontwikkelen, te handelen met verder weg gelegen dorpen en heilige plaatsen te bereiken. Je verbetert jouw gevechtskracht en ontdekt nieuwe technologieën om bruikbare voorwerpen te maken. Wie zijn/haar clan het best ontwikkelt, degene die de meeste ontwikkelingspunten verzamelt, zal de leider worden van Terramara en wint het spel!

Terramara is geschikt voor 2 tot 4 spelers en duurt 120 minuten. De fantastische illustraties in dit spel zijn gemaakt door Michael Menzel, die jullie ongetwijfeld zullen kennen van Agra ;), of van talloze andere bordspellen die hij heeft geïllustreerd.

Als je deze cover er, net zoals ons :D, ook ronduit fantastisch uit vindt zien, geef deze dan zeker een duimpje op BoardGameGeek zodat meer mensen deze te zien krijgen! In de komende maanden zullen we middels nieuwsberichten op onze website ingaan op hoe Terramara gespeeld wordt. We zullen ook diverse kaarten, de spelersborden en het variabele spelbord laten zien. Later dit jaar zullen we Terramara op Kickstarter lanceren.