Terramara, 5de preview

De preview van vandaag onthult de karakters in Terramara! Elk potje kies je een karakter om mee te spelen, welke je op een bepaalde manier helpt tijdens het spel. Dit zorgt voor een variëteit aan strategieën van spel tot spel.

Elke karakterkaart beeldt een jonge man of vrouw af, die een bepaalde bonus geeft tijdens het spel. Deze bonus is soms gebonden aan een bepaalde voorwaarden, zoals dat je 1 extra stap mag zetten op de weg, wanneer je jouw kar daar beweegt. Of ze veranderen bepaalde basisregels, zoals dat je geen militaire kracht meer verliest. (Normaal verlies je militaire kracht wanneer je jouw ontdekker naast een ontdekker van een andere speler plaatst of bij het uitvoeren van een roofoverval). Andere karakters geven je ofwel een persoonlijke voorraad bonustegels of een extra ontdekker om erop uit te sturen. De 7 karakters in Terramara, alsmede the startspelerkaart, staan hieronder afgebeeld.

Maar dat is niet alles omtrent deze karakters. De achterkant van elke kaart laat dezelfde man of vrouw zien, maar nu volwassen. De volwassen zijde van de kaart biedt een manier om overwinningspunten te scoren. De voor- en achterkant van een karakterkaart kunnen uiteraard niet tegelijkertijd actief zijn. Jij bepaalt wanneer jouw karakter volwassen wordt! Dit is onomkeerbaar, vandaar dat elke speler dit slechts één keer per spel mag doen. De achterkant van de karakterkaarten en de startspelerkaart zie je hieronder.

De achterkant van de startspelerkaart wordt in de laatste rond gebruikt, aangezien startspeler worden dan niet erg nuttig meer is. In plaats daarvan geeft het pakken van de startspelerkaart in de laatste ronde ofwel 2 stappen met jouw karren, 2 militaire kracht of 2 verplaatsingen op de rivier.

Wat ons betreft heeft Michael Menzel ook met het illustreren van deze karakterkaarten weer fantastisch werk geleverd. Er bestaat daarbij een duidelijk verband tussen de illustratie van een karakter en zijn/haar functie. Jouw karakter ‘zien opgroeien’ draagt werkelijk bij aan de spelbeleving. Als je deze kaarten net zo mooi vindt als wij, vergeet deze plaatjes dan geen duimpje te geven op BoardGameGeek 🙂 (volg de links door op de afbeeldingen te klikken).