Terramara: Houten onderdelen en spelregels

Gedurende de afgelopen maanden hebben we verschillende aspecten in Terramara uitgelicht en plaatjes laten zien van het spelbord, enkele Artifacten en de Karakters. Maar de houten onderdelen hebben we tot dusver niet laten zien!

Het set houten onderdelen voor de rode speler is hieronder afgebeeld, bestaande uit 4 vlaggen, 1 Militaire telsteen, 1 kano, 2 karavanen, 6 verkenners en 1 stamhoofd. Elk spel bevat nog drie van deze sets, in de kleuren blauw, groen en geel. Het plaatje laat ook 4 huurlingen en de rondemarker zien.

Je clan bestaat aanvankelijk uit een stamhoofd en 4 verkenners. Een 5de verkenner kan aan je clan worden toegevoegd wanneer je met jouw kano over de rivier vaart. De 6de verkenner wordt gebruikt wanneer je een bepaalde startopstelling kiest. Vlaggen laat je achter op buitenposten die je bezoekt, wat je aan het einde van het spel overwinningspunten kan opleveren. Je militaire telsteen wordt gebruikt om je militaire kracht bij te houden. Tot slot kun je over de weg reizen met jouw karavanen.

We hopen dat je met plezier onze previews hebt gelezen, maar we snappen dat je staat te springen om nog veel meer over Terramara te weten te komen ;)! Hier hoef je niet langer op te wachten, want de spelregels staan vanaf nu online. Je kunt de Nederlandse spelregels hier downloaden. Andere beschikbare talen zijn: Engels, Duits en Frans.