The Game Changers

Vandaag kondigen we een speciaal spelletje aan. De auteur van dit spel is niemand minder dan Frank Quispel, één van de oprichters van Quined Games. Het was zijn idee om een spel te maken dat je met elk ander spel kunt combineren. Dit resulteerde in een spel met 11 verschillende modules en het heet: The Game Changers. Dit kleine doosje bevat 80 kaarten die je kunt gebruiken om jouw gewenste spel op te leuken. We gaan nu dieper in op twee van de 11 modules.

 

Foul Play

Deze Changer staat je toe om vals te spelen… zolang je niet gepakt wordt tenminste! Leg zoveel “Foul Play” kaarten neer, gelijk aan het aantal spelers. Het is nu dus toegestaan om vals te spelen tijdens het spel, maar als je tijdens deze handeling betrapt wordt, moet je een gele kaart pakken en deze duidelijk zichtbaar voor je op tafel leggen (dek het rode deel van de kaart af, indien mogelijk). Als je tijdens dit spel een tweede keer wordt betrapt op vals spelen, krijg je de rode kaart en dit blijft niet onbestraft! Vals spelen moet worden opgemerkt op het moment dat de speler aan de beurt is. Als dit pas later wordt ontdekt, is het te laat! Als spelers het niet eens worden over het feit of iemand heeft vals gespeeld, moet er worden gestemd.

Wild Cards

Deze Changer, die weer bestaat uit vijf kleinere modules, staat je toe om de vaart van het spel te beïnvloeden. Deze speciale kaarten dealen met analysis paralysis (modules a/b), het maken van fouten (c), het versnellen van het spel (d), of het vertragen ervan (e). Je kunt met één van de modules spelen of met allemaal tegelijk! Geeft aan de start van het spel iedere speler een kaart van elke module (a-e) die wordt gebruikt.

Op de spelpagina op onze website vind je meer informatie over dit spel en kun je alvast de Engelse spelregels downloaden. Dit spel zal verschijnen op Spiel 2018.